Gense brugskunst og firmagaver
- reklamegave og køkkenkunst i et.


www.logogaver.dk

Gense har en 150 års lang tradition for fremstilling af bestik

Kik også ind i vor www.web-butik.info - klik her.

Gense brugskunst og firmagaver - reklamegave og køkkenkunst i et.

Gense har en 150 års lang tradition for fremstilling af bestik, og ligger i dag bag anerkendelsen af Gense, som en af de største leverandører af bestik. Gense blev etableret i Eskilstuna i 1856 af Gustav Eriksson og er i dag Nordens største og en af Europas ledende producenter inden for stål- og sølvbestik. Gense's danske rødder går helt tilbage til 1838 med firmaet Andersen & Burchart og senere den kendte sølvsmed Carl M. Cohr og hans enestående sølvarbejder.  Igennem de år har Gense samlet viden og erfaring om bestik. Denne knowhow kombineret med masser af nye visioner og nyskabende ideer danner i dag grundlag for en super-moderne virksomhed. Genses bestik signalerer tradition og funktion og kan på samme tid være såvel moderne som tidløst. Genses hovedkontor er placeret i Eskilstuna i Sverige. Gense katalog - gedigent håndværk og elegance til daglig brug og til fest

Gense har datterselskaber i flere lande, og produceres på egne fabrikker i Eskilstuna, Gembloux, Talinn og Åbo. I dag har Gense fire ben at stå på: sølvet, stålet, B2B og catering, der gør det muligt at sende enhver opgave fra lageret i Tåstrup.

Genses sortiment spænder vidt.
Det indeholder bestik, støbejern, kværne, sølvbestik, korpus og meget andet. I samarbejde med dygtige designere og fantastiske leverandører, sættes kvalitet og funktionalitet i højsædet. Produkterne fremstilles hvor de bedste kompetencer er, en stor del er fortsat produceret i Skandinavien og Europa.
Gense har en 150 års lang tradition for fremstilling af bestik

Gense har en 150 års lang tradition for fremstilling af bestik

Spisebestik som bruges i borddækningen er et relativt nyt fænomen i forhold til menneskets historie.

Spisebestik som bruges i borddækningen er et relativt nyt fænomen i forhold til menneskets historie.
Hånden og kniven dækkede i lang tid behovet for redskaber til at spise med. At spise med kniv, gaffel og ske er heller ikke noget man gør i alle kulturer. I Østasien er det helt almindeligt at dele maden under tilberedningen og derefter at spise den med pinde. I andre kulturer anvendes hånden stadigvæk som det foretrukne redskab.
 
Baguette Champagne - Dorotea Night Salatsæt - Focus de Luxe Spisepinde - Old Farmer Grillkniv

Ordet 'bestik' kommer fra det oprindelige ord 'bisticka' som betyder at bære med sig, eftersom man før i tiden altid bar rundt på sit personlige bestik i en pose eller hængende i bæltet.Produktionen af bestik med nutidens former startede i slutningen af 1500-tallet. Fra og med rokokotiden startede de rige med at have mat sølvbestik, både til sig selv og til opdækning til gæster. Bestik anvendes dog ikke altid. En fransk memoir-forfatterinde beklagede sig omkring 1650, over at når den svenske Dronning Kristina var på besøg i Frankrig, spiste hun med fingrene så de var helt dækkede af sovs. Det var altså fortsat naturligt, selv i de fineste kredse, at spise med fingrene.


Relancering af Thebe gennem Gense


Relancering af Thebe.
Thebe blev første gang lanceret i 1944, den gang bestod serien af over 100 forskellige dele. Bestikket har i år 70 års jubilæum og for at, fejre det er bestikket relanceret i en flot retroæske med inspiration fra den originale æske i 1944
 
Navnekrus Porcelain Kopper og kander Firmakrus Pantonekrus Firmaporcelæn Fajancekrus Andre ideer
Toppoint Driva Pantone Plastteam PolkaDot Ego Emsa Gense Maxim
Menu MerxTeam Nuance Rastal RouBill Sagaform Qdo Glas Bøjler
 

[Grill] [Tasker] [Specialproduktioner] [Radiosæt] [Krus] [Bolsjer] [Tryk] [Sommerglæde]
[Lommeregnere] [Beachtennis] [Diktafon] [Poker] [Lanyards] [ID-kort] [Pop-out] [capclip]

 
Kniven, som formodentligt er den ældste del, blev anvendt allerede i middelalderen til at skære maden for med - hvorefter man puttede ma-den i munden med den venstre hånd.
Datidens knive var meget spidse, for at man nemmere skulle kunne stikke i kødbidder og føre dem op til munden. Ulempen ved de spidse knive var muligheden for at bruge dem som våben også. På grund af dette udfærdigede Ludvig XIV (1669) et forbud mod spidse knive og derfor har vi i dag en bordkniv med rund spids.
Kniven, som formodentligt er den ældste del, blev anvendt allerede i middelalderen
Skeen har også eksisteret i flere hundrede år tilbage i tiden.
Skeen har også eksisteret i flere hundrede år tilbage i tiden. Oprindeligt var skeerne typisk udformet i træ eller horn.
I 1300-talet begyndte man at fremstille dekorerede skeer i sølv, som oftest blev disse foræret væk som bryllupsgave eller købt som investering.
Sølv var dengang lige meget, hvad enten det var udformet som en ske eller en mønt. Som hverdags ske anvendte man dog træ-, horn-, tin- eller bronzeskeer.
 
Gaflen er den yngste del af bestikket, da den først dukkede op i Italien i starten af 1500-tallet. I det øvrige Europa var der stor modstand mod gaflen, som man anså for at være Djævelens redskab. Forklaringen på dette skal findes i de religiøse billeder fra helvede, hvor de stakkels syndere blev pint med stegegafler i helvedesilden. Når gaflerne blev udsmykket og udført i ædle metaller, blev de et almindeligt kendetegn for velstand. Moden fik dog en stor betydning for gafles senere udbredelse. Gaflen er den yngste del af bestikket, da den først dukkede op i Italien i starten af 1500-tallet.

I slutningen af 1500-tallet kom 'pipkraven', som ofte var meget stor og derfor besværlig når man skulle spise. Løsningen var en gaffel med langt skaft. Gaflens fandtes i mange forskellige varianter, hvoraf vi den dag i dag har flere af dem; fiskegafler, salatgafler, sneglegafler, østersgafler, frugtgafler m.v..
I 1800-tallet opstod borddæknings-kunsten og det blev hurtigt populært med mange bestik. I 1800-tallet opstod borddæknings-kunsten og det blev hurtigt populært med mange bestik. Borddækningen blev et tegn på etikette, og menuen angav hvorledes der skulle dækkes op. Til hver ret fandtes et specielt bestik som bordet blev dækket med efterhånden som man gik gennem de enkelte retter i menuen.

Herigennem kunne man også se hvem der var opkomlinge som ikke vidste hvilken gaffel eller kniv der hørte til hvad. I dag dækker man dog bord for at det skal se pænt ud - og ikke for at udpege opkomlinge.
Genses mangeårige succes er ikke kommet af sig selv, Ideerne og designet har været altafgørende. De aktuelle kollektioner er designet af navne som; Karin Mannerstål, Mikael Bjørnstjerna, Gunnar Cyrén,
Tias Eckhoff, Jan Egeberg og Daniel Gameiro, der alle, med deres specifikke præg, har medvirket til at Gense ser ud, som det gør i dag. Mange års samarbejde og høje krav til vores designere, har udviklet og skabt en række klassiske, nyskabende og funktionelle bestik, med respekt for materialet og i højeste kvalitet af rustfrit stål. Design der tilmed har været med til at sætte standarder indenfor skandinavisk design, alle med en formgivning, der giver en god balance og ligger godt i hånden, slidstærkt og naturligvis lige til at komme i opvaskemaskinen.
 

Designet er som skabt til gaver - og til brug.  Som gaver til Bryllup - Barnedåb  - Student  - Mors Dag - Fars Dag - og som firmagave - Som brugskunst på bordet - hjemme, i firmaet, og på konferencen.

 
Designet er som skabt til gaver - og til brug - Som gaver til Bryllup - Barnedåb  - Student  - Mors Dag - Fars Dag - og som firmagave - Som brugskunst på bordet - hjemme, i firmaet, og på konferencen... Designet er som skabt til gaver - og til brug - Som gaver til Bryllup - Barnedåb  - Student  - Mors Dag - Fars Dag - og som firmagave - Som brugskunst på bordet - hjemme, i firmaet, og på konferencen... Designet er som skabt til gaver - og til brug - Som gaver til Bryllup - Barnedåb  - Student  - Mors Dag - Fars Dag - og som firmagave - Som brugskunst på bordet - hjemme, i firmaet, og på konferencen...
 
Firmagaver - HCR
Gense har med sit brede sortiment, mange oplagte firmagaver. Vi har i mange år leveret gaver til mange danske virksomheder, store som små. Til catering kan vi tilbyde et stort udvalg af restaurationsbebtik, samt ergonomiske køkkenredskaber. Endvidere har vi et bredt udvalg af stålservice, med alt fra sukkerskåle og flødekander, til bakker, samt salt og pebersæt.
 
Et godt eksempel er APPETIZE Forretsbestik .
 
Et godt eksempel er APPETIZE Forretsbestik - Årets gaveidé. Et godt eksempel er APPETIZE Forretsbestik - Årets gaveidé. Til catering kan vi tilbyde et stort udvalg af restaurationsbestik, samt ergonomiske køkkenredskaber.
 
Som der blev skrevet til årets gaveidé: Dette kan virkelig kaldes smagfuldt design. De små spise-redskaber i rustfrit stål er som indbydende bordsmykker, der indbyder både øje og hånd. Skabt til et moderne og lækkert måltid.

Se lidt om mulighederne her.

 
 

Promotion Bestik - Specialbestik - Køkkenartikler - Køkkenknive - Grill Tools 
Le Gourmet Støbejern - Pander - Grilltallerkner - Skål - Gratinform - Gryder - Wok - Mortere - Fondue
Olde Thompson salt og peberkværn - Krydderisæt - Coffeebar
Gaveartikler - Lysestager - Bordflag
Golfartikler i sølv.
 

 Navnekrus  Porcelain  Kopper  Kander  Firmakrus
 Pantonekrus  Firmaporcelæn  Fajancekrus  Toppoint  Driva
 Pantonekort  Plastteam  PolkaDot  Ego  Emsa
 Gense  Maxim  Menu  MerxTeam  Nuance
 Rastal  RouBill  Sagaform  Qdo  Glas
 Bøjler  Fade  Asietter  Akvila-Perso  DropStop®
 Delite  Grill  Tasker  Radiosæt  Bolsjer
 Sommerglæde  Diktafon  Poker  Lanyards  ID-kort
 Beachtennis  Lommeregnere  Tryk  Specialproduktioner  Andre ideer


Se flere muligheder - klik her

www.web-butik.info - webshop for Dansk Erhvervsbeklædning - Dansk Skilte Reklame - et hav af muligheder

Se mere på den forrige sideSe mere på den næste side

Forlang et oplæg eller tilbud på telefon +45 64713608* eller via e-mail
info@danskerhvervsbeklaedning.dk

 
Se mere på facebook - www.5610.eu

https://www.facebook.com/www.5610.eu/

https://issuu.com/www.5610.eu
 

280
www.5610.eu

Klik her for at komme tilbage til hovedsiden