I samarbejde med bl.a. Ad Libitum-Vine
- har
vi her glæden ved at fremlægge et koncept af vine,
der sædvanligvis skal arbejdes på at finde - og smage.
Tanken med disse sider er at supplere
det marked der er opstået i kraft af mange års tradition for vingaver
- og med det, nye og mere sofistikerede krav til giveren
- og smagen.
Direkte oversat fra latin, betyder ad libitum - efter behag.
Det har netop været formålet fra Ad Libitum-Vine´s side.
De ønsker at levere mousserende vine, søde vine og dessertvine, der
behager,
og dermed give nyderen en sublim smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
Tanken - og vinen - kan vi lide, hvorfor disse sider er opstået
- og at De nu har muligheden for at forholde Dem en sublim smag,
på et marked der oftest beror på pris.
I veneration over for oldtidens romere og grækere, og deres betydning
for vinen og vinstokkenes
udbredelse i Europa, har ad libitum-vine valgt amforaen som logo. |
|

|
Amforaen blev brugt til at transportere
vinen.
Stablet i skibe, læsset på kærrer eller æselryg, har disse smukke
"lerflasker" gjort det muligt,
at vinens glæder blev udbredt.
Ad Libitum-Vine har specialiseret sig i mousserende vine, søde vine
og dessertvine.
Alle ædelvine der indeholder den naturlige sødme fra druerne;
ingen tilsatte stoffer, eller sødemidler!
En del af Ad Libitum-Vines sortiment er lavet på lokale druer.
Det er en politik, vi ønsker at forstærke.
Dels for at modvirke det ensartede vinmarked, og ikke mindst for at give
alle mulighed for at smage
og nyde disse mere eller mindre kendte, men spændende og velsmagende
druetyper.
Ad Libitum-Vine henvender sig til alle sanserne.
Et af kravene til vinen er at det skal være ædelvine og dermed
kvalitetsvine.
Et andet krav er at vinene skal behage - hvilket er baggrunden for
navnet; |
Ad Libitum-Vine
- Vine til behag
- eller sagt på en anden måde - Vine efter behag. |
|
Den spændende og meget krævende proces,
der ligger bag skabelsen af rigtig gode,
flotte og spændende mousserende vine, det være sig efter
Champagnemetoden eller Cuve Close - Chamat
metoden er et virkeligt incitament for formålet.
Det samme gør sig gældende for dessertvine.
Det er ikke en enkelt proces, der ligger til grund for virkelige
anbefalingsværdige dessertvine
- søde som halvsøde, eller sågar halvtørre dessertvine.
Derfor handler de næste afsnit også om fremstillingen af de forskellige
typer, og arter
af mousserende vine og dessertvine. |
 |
|
 |
|
|
Vin med egen etiket
- gode til personalegaver, som
receptionsgaver, og til hverdagen.
En god kvalitetsvin
- den amerikanska zinfandel fra
Lodiområdet, der også er kendt som
verdens Zinfandelhovedstad. Vinen har en
flot dybrød farve, samt og en indtagende
bouquet af moden frugt. Smagen er
kraftig og krydret og med stor fylde.
Her er ikke tale om en standard
"reklamevin"
-
men en god kvalitetsvin.
Den amerikanske
zinfandel fra Lodiområdet, Californien,
der også er kendt som verdens Zinfandel-hovedstad.
Vinen har en flot dybrød farve, samt og
en indtagende bouquet af moden frugt.
Smagen er kraftig og krydret og med stor
fylde. Jordbær, frugt og fylde. En ægte
rosé der fylder munden med fornemmelse
af sommer, er en oplagt ledsager til den
friske salat, på terrassen eller som
ledsager til lyst grillet kød. Druerne
til denne vin er nøje udvalgt af
vinmageren og høstet ved optimal
modenhed. Zinfandel Rosé har en smuk
rosa farve i glasset med fine mørkerøde
reflekser. Vinen har en fortryllende
frisk og sødmefuld duft og man mødes af
et væld af nyplukkede modne jordbær og
hindbær. I munden opleves vinen livlig
og frugtrig. I smagen går noterne fra
duften igen og smager igennem af søde
jordbær og hindbær.
Design Deres etiket - eller lad
os hjælpe.
De kan som en standardløsning vælge
imellem otte faste designs hvor Deres
budskab tilføres. Hver skabelon har
allerede mat kachering, guldfolie, og
partiel lak tilføjet. Deres logo
tilføres ligeledes partiel lak uden
merpris, således at det fremstår med
ekstra opmærksomhed. Bagsideetiketten er
fast og opfylder alle lovkrav.
Etiketter med tryk
- er pricipielt et klistermærke, der
bliver tryk efter Deres krav og derefter
laserskåret, og ser derfor præcist ud,
som De ønsker det. Stort set alle former
er mulige, firkantet, rund eller oval -
eller efter Deres kreative design. Der
fremsendes altid korrektur inden en
endelig bestilling eksekveres. Gør os
specifikt opmærksom på om designet skal
trykkes til kant - i eget design uden partiel lak og folie.
Produktionstiden for en given
etiket er normalt 10 arbejdsdage,
vinen pakkes i kasser á 6 stk. og
afsendes på palle til en valgt
forsendelsesadresse.
Alle priser beror på dagspris, inklusive
vin, personlig etiket og
leveringsomkostninger, ab dansk trykkeri.
Vi tilbyder i dette koncept
produktioner fra 12 flasker.
Alle priser beror på dagspris, inklusive
vin, personlig etiket og
leveringsomkostninger, ab dansk trykkeri.
Der fremsendes altid korrektur inden en
endelig bestilling eksekveres. Gør os
specifikt opmærksom på om designet skal
trykkes til kan.
Eget design er uden partiel lak og
folie.
Her illustreres et par eksempler De selv
kan "lege" videre med:
Reklamevin kan også bero på
vin der er meget forskellige og passer
til mange forskellige retter. Skal det afpasses til kraftige
smagsnuancer, vælges normalt en kraftig
vin, for eksempel vin fra Rhône eller
Ripasso
- eller fra andre egne af verden.
Mulighederne er utallige:
Chilenske
vine, Vine der stammer fra Maipo Valley,
der ligger for foden af Andesbjergene,
hvor det ideelle klima, med kontrasten
mellem den kølige nat og den varme,
tørre dag er gunstige forhold.
Med Vina Isabella - Cabernet Sauvignon,
for eksempel, får man en dejlig kroprig
rødvin præget af den gode Chilenske
jordbund, der sikrer en indtagende
solbærduft og smag, med en fyldig
eftersmag.
Cabernet Sauvignon er populær
rødvinsdrue der historisk set stammer
fra Frankrig, Bordeaux. Cabernet
Sauvignon ses i en mørk og dyb farve,
med et middel niveau af syre. Den har
smagsnoter af solbær, krydderier og
tanniner. Pinot Noir omfatter Pinot
Gris, Pinot Blanc and Pinot Meunier.
Pinot Noir har referencer til kirsebær,
hindbær, svampe og vanilje. Merlot er en
meget populær rødvinsdrue, som stammer
fra det sydfranske vindistrikt Bordeaux,
herunder findes bl.a. Pomerol og Saint-Emilion,
men dyrkes også i Italien og Chile.
Syrah, også kendt som Shiraz, forbindes
ofte at vinkendere med Frankrig. En
international drue. Syrah druen er en
mørk rødvin, der har ander af røg,
bacon, urter og frugt. Malbec, en
argentinsk der stammer druen fra
Sydfrankrig. Rødvine produceret på
Malbec er mere blød og mindre taninske -
en popolær drue i danmark, bl.a.
begrundet i indholdet af hindbær og
jordbær - og duften, ikke mindst.
Grenache er en meget populær drue fra
områderne i Rhône-dalen i Frankrig, og
Rioja i Spanien. Vinene er ofte meget
krydrede og kraftige i smagen.
Mange af disse vine produceret på Grenache er
ofte lagt på egetræsfade, og holder en
ganske høj alkoholprocent. Sangiovese er
en italienernes rødvin, hvor druen
stammer fra Toscana - en vin med frugtig
og frisk smag, der skal drikkes ung.
Tempranillo er den vigtigste drue i den
spanske vinproduktion, hvor man delvist
bruger Tempranillo-druen, herunder
Pingus, der er fra Ribera del Duero og
Rioja-områderne.
Disse vine har en
kraftig rubinrød farve, med smag og duft
af |
|
blomme, tobak, bær og vanilje.
Montepulciano, er en populær vin i
Italien og stammer bl.a. i det nordlige
Italien: Marche, Molise, Umbria, Latium,
Puglia og Abruzzo, alle med en dyb og
mørk rød farve, præget af tanniner og
med et højt syreniveau. Barbera dyrkes i
det nordvestlige Italien, bl.a. i
området Piemonte, også kendt som Barbera
d’Asti - en overset vin i danmark. Disse
vine er ofte runde og bløde i smagen,
nogle kan også være meget kraftige, med
smag og duft af kirsebær og brombær.
Petite Sirah, også kendt som Durif, der
stammer fra Frankrig. Petite Sirah en
mørk, nærmest lilla, er fyldig og rund
smag. Nebbiolo, en specialitet fra
Piemonte, Italien, hvor de mest kendte
beror på Nebbiolo druen, en meget
tyndskallet drue, som munder ud i nogle
fantastiske vine. Druen indeholder meget
tannin, og er velegnede til at henlægge
i en længere årrække - op mod 50 år.
Smagen har tendens associere til violer,
vilde urter, kirsebær og tobak.
Gamay
der stammer fra Frankrig, er en let drue,
kendetegnet ved sin frugtige smag, og
kendes oftets som en blandingsvin der
kendes under navne som Pinot Noir eller
Cabernet Franc. Carménère er en af de
seks originale druer der stammer fra
dette område, men som i dag hovedsagligt
produceres i Chile. Petit Verdot er en
klassisk fransk rødvinsdrue, der
anvendes til blandingsvine fra Bordeaux,
med og god smag violer, liljer og urter.
Blaufränkisch er en mørk drue med
udspring fra central- og østeuropa, en
af de populære drue i Østrig, og som
produceres i Ungarn, Slovenien, Rumænien
og Kroatien, under navne som Pinot Noir.
Touriga Nacionale er meget brugt i
Portugal, hvor den kendes som portvin,
med indhold af tanniner, kan minde om
Cabernet Sauvignon´s intense med smag og
duft af mørke bær. Nero d´Avola, ikke
specielt kendt, men en fantastiske
rødvin der kan fremstå kraftige, modne
og tørre. Druen er oprindelig fra
Sicilien, Syracuse, med en speciel smag
af kirsebær, chokolade og blommer. Nero
d’Avola er velegnet til fadlagering.
Cinsault er en mørk drue, som ofte
bruges i blandingsvine, og kendes oftest
under navne som Syrah, Grenache og
Mourvédre. Corvina er en af de vigtigste
druer, og den verdenskendte under navnet
Amarone della Valpolicella
- dette er blot et udsnit af de ædle
sorter som vi kan være behjælpelige med
leverancer og som findes i utallige
prisklasser |
-
bl.a. fra
Oxfarm,
fairtrade, for alle pengene.
|
|
|

  
Et råd
eller to...
eller
kontakt os på telefon +45
64713608*,
eller e-mail:
info@danskerhvervsbeklaedning.dk

https://www.facebook.com/www.5610.eu/
https://issuu.com/www.5610.eu
|