Den 4-farvede proces
- nye muligheder for brug af farveforløb og fotorealistiske effekter på en bl.a. transfer.


www.trykogide.dk


Den 4-farvede proces

Kik også ind i vor www.web-butik.info - klik her.

Den 4-farvede proces - nye muligheder for brug af farveforløb og fotorealistiske effekter.
 
Produktionen af 4 farvede tryk kræver høj præcision. Teknisk set, som navnet antyder, består en 4-farve proces af fire farver: magenta (rødlig), cyan (blålig), gul og sort. Disse farver bliver trykt oven på hinanden, i forskellig tæthed, og på den måde blandes de korrekte farver direkte i trykket. Generelt set er 4-farveproces langt den mest almindelige trykproces, især indenfor offset. Vil man se det i praksis, kan man tage en tilfældig reklame og se på billederne gennem en lup, hvor man kan se prikker af de nævnte farver. Disse prikker kaldes raster og er afgørende for det endelige trykte resultat. Når vi taler om Heat-Transfers er 4-farve processen
dog knap så almindelig. Vi arbejder normalt med rene farver der er blandet i forvejen, således at vi opnår den rigtige farve ved kun én trykning. Rene farver kaldes også stafagefarver i fagsprog. Dette skyldes at det i langt de fleste tilfælde er meget billigere, men også at vi umiddelbart får nogle bedre egenskaber, såsom forlænget holdbarhed og egnethed til vask, ved at trykke med rene farver.

Benyt mulighederne.
Vi anvender egne og underleverandørers veludviklede systemer til at lave de bedste fire-farve varmetransfers, og vi ser heldigvis et øget brug af disse produkter.
De bør vælge en fire-farve proces, når De har et foto, eller noget grafik med mange farver og forløb i farverne. Fire-farvet proces er dyrere end tryk med fire rene farver på grund af det meget ekstra arbejde  og den udvidede kontrol, men til gengæld får De et særdeles flot produkt. Er De interesseret i at høre mere om hvilke muligheder De har med fire-farvet proces, står vi til rådighed.

Andre facetter af teknikken.
Fire-farvet procestrykning er et system, hvor et farvebillede er opdelt i 4 forskellige farveværdier (kaldet en farveadskillelse) ved anvendelse af filtre og skærme. Dette bruges til at færdiggøre fotografiske film på en grafisk kamera, normalt digitalt. Resultatet er en farveadskillelse af 4 billeder, når den overføres til trykplader og sekventielt trykt på en trykpresse med blæk cyan (blå), magenta (rød), gul og sort (k i cmyk), gengiver den oprindelige farvebillede. Hele spektret eller farvespektrum gengives med blot fire procesfarver. Den fire-farvede trykning - processen - er almindeligt anvendt til grafisk kunst og i kommercielle trykkerier, til bl.a. reproduktion af farvebilleder og tekst. Brugen af farver i print øger læserskare og information fastholdelse. Studier i en større publikation viste, at brugen af farver øget læserskare med 40 % eller mere. Et universitet viste en stigning på 65 % i tilbageholdelse af materiale, når fuldfarve blev anvendt i stedet for sort og hvid.
 
RGB i kombination skaber hvid CMYK i kombination skaber sort
RGB i kombination skaber hvid CMYK i kombination skaber sort

Lidt om RGB-CMYK.
Scannere, digitale kameraer og computerskærme bruger rød, grøn og blå (RGB) til at vise farverne. Kommerciel trykning sker med cyan, magenta, gul og sort (CMYK), kaldet procestrykning, i stedet for RGB og er derfor produceret efter en anden vifte. For at lave fire-farve tryk, skal alle RGB-filer konverteres til CMYK farve. RGB sikre den hvide farve. CMYK-trykfarver kombineres for at skabe sort. Visse RGB-farver, som ses på en edb-skærm eller i kameraet (især lyse livlige farver) kan ikke gengives med standard CMYK-trykfarver. Disse uopnåelige RGB-farver siges at være "ude af CMYK farveskalaen", så når De vælger farver til Deres projekt, anbefaler vi at bruge CMYK for at undgå potentielle RGB konverterings-spørgsmål. De er mere tilbøjelige til at lægge mærke til farveskift når De bruger en solid, lys farve som en baggrund eller til udfyldning.
 
RGB farver - er hvad De ser på edb-skærmen CMYK-farver - trykt - med blæk
RGB farver - er hvad De ser på edb-skærmen CMYK-farver - trykt - med blæk

RGB-farver.
Er hvad De ser på edb-skærmen.
CMYK-farver.

Trykt, typisk med blæk. Farvefotografier i RGB forringes ikke væsentligt ved en given CMYK-konvertering. Et nyttigt værktøj til at vælge reproducerbare CMYK-farver er
Pantone Process Color Guide. Denne farveguide illustrere mere end 3000 farver med tilhørende farvesæt og er tilgængelig som på både coated og uncoated - ubestrøgede farver. Vi kan også trykke med Pantone - PMS-farver, hvis De har brug for en bestemt farve, der ikke kan gengives ved hjælp procestrykfarver, men anser det for at være brugerdefinerede tryk. De kan forbedre farvenøjagtighed på din monitor gennem en proces kaldet kalibrering. Hvis De har behov for det, står vi også til rådighed. Skærmtyperne varierer, og viser farver og grafik forskelligt. Generelt har CRT-skærme den bedste farveopløsning flad og LCD-skærme kan have ringere farvekvalitet og en begrænset opløsning. Individuelle skærmindstillinger, såsom lysstyrke, kontrast, frekvens, temperatur osv. vil også påvirke farverne. Billeder og grafik vil altid se noget anderledes ud i den endelige trykte udgave.


Andre muligheder kan være:

Textiltryk - gør Dem i stand til at tilføre netop Deres logo og budskab til de fleste artikler.

Transfer - tryk udført efter opgave -
til påsætning på beklædning og reklameartikler.

Standardfarvekort for transfertryk - til anvendelse for tryk på beklædning.

Tampotryk til anvendelse på det meste - Lightere - Kuglepenne - Mapper - Krus - eller...

Om digitaltryk - der anvendes når der skal fremstilles tryksager i mindre oplag - hurtigt og billigt.

LIDT OM:
C M Y K-farver  -  Pantone-farver  - RAL-farver Fotoopløsning

 Autoemblemer  Papirclips  Hundetegn  Pokerchip  Pins
 Golfsæt  Emaljemærker  Prægede mærker  Emblemer  Nøgleringe
 3D-skilte  Drikkeflasker  PVC-mærker  Armbånd  Festivalarmbånd
 Bomuldsposer  Poletter  Reklamegaver  Maskinbroderi  Guldtrækkeri
 Nøglebånd  Caps  Kuffertmærker  Reflekser  Kapselåbnere

www.web-butik.info - webshop for Dansk Erhvervsbeklædning - Dansk Skilte Reklame - et hav af muligheder

Forrige sideNæste side

Kontakt os på telefon +45 64713608* eller via e-mail
info@danskerhvervsbeklaedning.dk
 

Se mere på facebook - www.5610.eu

https://www.facebook.com/www.5610.eu/

https://issuu.com/www.5610.eu

079_2
www.5610.eu

Klik her for at komme til hovedsiden.