Seriøs farvestyring - Pantone
- Hvilken Pantone-vifte passer til en aktuel opgave?


www.pantonefarver.dk

Pantone - en verden af konkrete farver

Kik også ind i vor www.web-butik.info - klik her.

Seriøs farvestyring - Color Trend Alert: Tea Garden - PANTONEVIEW home + interiors 2020.
 
 Polyester Swatch Book  Pantones historie  Pantone metalic
 Effektfarver  Color Bridge  CMYK Guide
 Essentials  Plastics  Farvevægte
 F&H tekstilfarver  Formula Guide  Solid in Hexachrome

Hvilken Pantone-vifte passer til en aktuel opgave?
Fortæl hvad De arbejder med, så er vi behjælpelige med at finde den rette vifte. Pantone har et stort udvalg af farvereferencer, og netop derfor kan det til tider være svært ved at finde den helt rette vifte - og måske har De brug for mere end en vifte, afhængig af hvilket farvesystem De skal bruge?

Til brug for grafisk design, branding, identitet, logo og designlinjer, skal de som minimum have en Color bridge. Den er den mest alsidige farvevifte fra Pantone, og illustrere alle 1845 Pantone Plus farver, samt den bedst mulige CMYK-oversættelse. En vigtig detalje når der f.eks. vælges en logofarve. Heri indgår også RGB- og HTML-farveværdier for de enkelte pantonefarver.

Har De brug for at lave et enkelt produktfoto eller to, så kan De med fordel bruge Colorchecker Primer - en side bagest i Color Bridge, der kan bruges til at farvekorrigere billeder i Photoshop.

Der findes muligheder for både metalfarver og neon- eller pastelfarver i Pantonesystemet, der sikres i de rette Effektfarve-vifter.
Hvilken Pantonevifte passer til en aktuel opgave
Hvilken Pantonefarve passer til - Pantone Formula Guide
Til grafisk produktion og grafisk tryk,
er Formula guide et godt udgangspunkt. Den er essensen af Pantone Plus systemet, hvor alle 1867 Pantone Plus farver med blandingsforhold er illustreret

Er der behov for at vise andre en prøve på en given Pantonefarve, er Solid Chips en god ting at have, idet den er sammensat i en mappe med alle farverne.

For hver farve er der 6 små farveprøver der kan tage ud, og illustreres for en kunde eller trykkeri.

Er der brug for flere af farvevifter, kan De med fordel vælge et af de fire sæt der findes i Pantone Plus serien.

Til brug for mode-, tekstil- og interiørdesign, er FHI-farvesystemet det rette værktøj.

Fashion, Home & Interiors-
systemet består af 2310 tekstilfarver og kan leveres i en klassisk papirfarvevifte eller som rigtige stoffarveprøver.

FHI Color Guide er tekstilfarver i et handy format.
Pantone Fashion, Home + Interiors Color Guide er et sæt med to praktiske farvevifter med alle 2625 Pantone-tekstilfarver trykt på papir.

Viften er velegnet til opgaver hvor De skal bruge Pantone Fashion, Home + Interiors farvesystemet på andre overflader end tekstiler, og kan også bruges som et billigt og mere alsidigt alternativ til et af de bomuldsbaserede Pantoneprodukter.
Hvilken Pantonefarve passer til - FHI-farvesystemet 

Så hvis De skal bruge en pålidelig farvevisning af farverne på bomuld
, kan man anbefale Pantone Fashion, Home + Interiors Cotton Passport.

FHI Cotton Planner er et godt standard farvebibliotek med stoffarveprøver, der indeholder alle 2625 Pantonetekstilfarver, trykt på bomuld, i et praktisk ringbind. Siderne kan tages ud, så der er mulighed for at sammenligne farver, der ikke ligger tæt på hinanden. Cotton Planner er velegnet til alle der har brug for at se Pantone FHI-farverne trykt på tekstiler, her bomuld. Angivelsen af Pantone-tekstilfarvekode (TCX)

FHI Cotton Swatch Library, består af et luksus farvebibliotek med seks ringbind, der indeholdes af 5 x 5 cm. stoffarveprøver af alle 2100 farver.
Pantone Tekstilfarvesystem, "Pantone fashion, home + interiors" er et væsentligt element i fashion og interiørdesign, som sikre en solid produktserie, der gør det muligt at finde, vælge og kommunikere farver, uanset om det skal bruges på tekstil eller andet.

Pantone Fashion, Home + Interiors serien indeholder et stort sortiment af farveprøver og farvevifter. Systemet er opdateret med 315 nye farver, specielt udvalgt af Pantones farveeksperter, for at sikre et bedre og mere brugbart farveudvalg inden for mode, tekstil, interiør og produktdesign. Foruden de 70 nye nuancer af blå, mere end 50 nye nyancer af pink og et mere velbalanceret udvalg af grå, sorte, brune og beige nuancer, er hele systemet blevet redesignet og aller farver, nye og gamle, er sorteret kromatisk efter farvefamilier.

FHI Cotton Passport - en kompakt bog med små, 1 x 1,5 cm., stof-farveprøver, der er nem at have med sig. Med et Pantone for Fashion and Home Cotton Passport har De bomuldsprøver med de 2625 Pantone tekstilfarver, inklusive alle de nye farver i en kompakt bog. Hvis De ofte er ude at, er det nemt og praktisk at have den lille bog med, så De har en sikker og præcis farvereference, når der skal vælges eller diskuteres farver. Cotton Passport er et godt supplement til Pantone FHI Cotton Swatch Library.

Hvilken Pantonefarve passer til - Pantone Plastics

I forbindelse med produktdesign og produktion, kan Pantone Plastics gøre et arbejde lettere, idet de kendte Pantonefarver, også findes i Pantone plastikfarver. Pantone Plasticprøverne er store nok til at man kan vurdere farverne, og vise muligheden for finish på de færdige produkter.

Pantone Plastics er et komplet farvesystem med farveprøver i indfarvet plastik, og findes i både transparente og uigennemsigtige prøver. Hver prøve er inddelt i tre tykkelser, der giver mulighed for at vurdere hvordan farven ændrer sig i forhold til hvor meget lys der kan trænge igennem.

Pantone Plastic Standard chips kan leveres som enkelte plastikfarveprøver i farver fra Pantone Plus eller Pantone FHI-systemerne.
 
 
Seriøs farvestyring - Pantone

Color Trend Alert: Tea Garden.

Farve- og designtendenser til boligindretning 2020 afslører en fascinerende dikotomi, da en ny æra bringer både nye og nostalgiske tilgange til design. En vægt på selvpleje kombineret med affinitet til naturbaserede nuancer kommer tydelig frem i Tea Garden, en kunstfærdigt rolig historie af jordede toner, naturfyldte sundhedsgivende nuancer og tilfredshed, der er fremhævet i PANTONEVIEW home + interiors 2020.

Lækker subtilt, denne mindeværdige og oprigtig palette er både ren og poetisk.

Tea Garden fremhævet i PANTONEVIEW hjem + interiør 2020 - FARVE til en ny tidsalder.


Tea Garden


Foto af Colin Gilliam.

Påmindende om kunsten i den japanske ceremoni kaldes "Tevejen", farverne og stemningen i tehaven illustrere en tankevækkende æstetik, der er gennemsyret af ydmyghed, enkelhed, harmoni, respekt og ro.


PANTONE Metallic Shimmers-palette

De samme ord kunne beskrive de tanker, der er forklares i en tehave, i konstruktionen af beholderne, der holder teen, eller den fascinerende struktur af et blomsterarrangement, der kan nå bordet. En følelse af ritualer giver en dyb følelse og opfordrer til at sætte tempoet ned, til at nippe teen og bruge alle fem sanser til at nyde nuet.

De nærende farver, der anvendes i Tea Garden-paletten, passer perfekt ind i dets etos: Blå i nuancer af himmel og hav, jordisk lavendel-bøjede Toadstool, fredfyldte grønne, både Matcha-tonede gulgrønne og en skarp Chai-skygge og Mango-finishen. Beetle Wing, en metallisk grøn blå fra PANTONE Metallic Shimmers-paletten, der tilføjer en dosis strålende intensitet til denne jordiske palette.

PANTONE Metallic

Skinnende krystalliserede og satinerede overflader, som ses i PANTONE Metallic Shimmers-palette, spiller en vigtig rolle for boligindretning i 2020. Fremhævede komplekse farver, metalliske overflader, især farvede metaller, giver et indblik, der er mere usædvanligt og opmærksomhed. Ser ud som omdrejningspunkt for produkter og indretning, glitrende metalliske overflader fungerer godt som accentstykker. Som det ses i bestik eller en vase for at supplere bordet, som trim til en pude eller i toppen af sengen, et kunststykke der skal hænges eller som man ser i PANTONEVIEW, hjem + interiør 2020 trendhistorie, Tea Garden, der ses i mønster til vægbeklædning gør det ret dramatiske sætning.

Color Trend Alert: Tea Garden

Billeder i uddrag fra PANTONEVIEW home + interiors 2020 - COLOR for a New Era: Rubelli Venezia | Sanandaj | Katagami | Mrs. Robinson | Hitomi Gilliam AIFD

PANTONEVIEW hjem + interiør 2020
- Trends, Twists og Tweaks.

Dess.: 39216VH2020-BOOK

PANTONEVIEW hjem + interiør 2020

Farve- og designtendenser for 2020
- afslører en fascinerende dichotomi, da en ny æra bringer både nye og nostalgiske tilgange til farve og design. En kalejdoskopisk illustration af mønstre og kombinationer, der er autentiske og virkelige, mens andre paletter forekommer noget surrealistiske, eller usædvanlige.

PANTONEVIEW home + interiors 2020
- leder os ind i denne nye æra, der forstærker forestillingen om, at dæmpede og levende toner kan eksistere, og at en traditionel stil, især når den er tweaked med futuristiske detaljer, kan anvendes med en usædvanlig og original tilgang til et produkt eller et interiør.

Eclectic Folk highlighted in VIEWPOINT COLOUR – 06, RISE UP

Udformet og eklektisk
- en politisk kyndig generation af øko-aktivister genoptager 1960'ernes freds- og kærlighedsbevægelse. Efterhånden som flere mennesker køber ideerne til små batch, lokal produktion og håndlavede produkter, er der et tilbageslag mod masseproduktion til fordel for uafhængige. Folk vender sig også væk fra nye og syntetiske materialer til fordel for mere naturlige eller genanvendte alternativer. Eclectic Folk, en ny designtrend for efterår / vinter 2020/2021 fremhævet af Franklin Till i VIEWPOINT COLOR - 06, RISE UP, fremhæver, hvordan mennesker, der er drevet lige så meget af politiske motiveringer som æstetiske præferencer, bruger deres købekraft i protest mod miljømæssigt katastrofale hurtige modevaner.

Pantones eklektiske mennesker.
Eclectic Folk fremhævet i VIEWPOINT COLOR - 06, RISE UP. Fotos uddraget med tilladelse fra VIEWPOINT COLOR - Udgave 06, RISE UP. Billeder: Historie MFG SS19, fotografering af Max Miechowski | Militærstol af DRx Romanelli | Unavngivet af Fredrik Åkum | Historie MFG SS19 | Bode AW19-fotografering af Jackie Kursel
Den vedvarende hobbyproducentbevægelse tapper ud i en bred bevidsthed om opmærksomhed, mens den demonstrerer et ønske om at forstå materialernes værdi og herkomst. Traditionelt håndværk, fra håndbygget keramik og blokprint til patchwork quiltning og macramé, hæves i status ved at designere tapper et ønske om langsommere, følelsesmæssigt holdbart design.

En palet, der er forankret i jordfarver og naturligt anskaffede farvestoffer, forstærker en excentrisk æstetik, der kombinerer indigo og solblekede pink med en sandbeige og mosegrøn.
 
The Palette - Eclectic Folk
 
 

392
www.5610.eu

Klik her for at komme til hovedsiden.