Vejledning i montering af tekster i folie
- som tekster - streamers - logoer - bogstaver - navnetræk - labels - etiketter, eller noget helt andet.


www.danskskiltereklame.dk

Wellnesscenter 59 - fra idé til virkelighed. © Dansk Skilte Reklame

Kik også ind i vor www.web-butik.info - klik her.

Vejledning i montering af tekster i folie, og vedligeholdelses.
 

Se også online-kataloget - klik her.
OG SE ALLE DE AKTUELLE MULIGHEDER I VOR SKILTESHOP
 
I dette afsnit vil vi redegøre for de mest basale indgangsvinkler, og spørgsmål, der er til emnet. Kontakt os gerne hvis der er mangler eller unøjagtigheder.
 

Montering og opbevaring. Vi står gerne til rådighed for opsætning og montering af ethvert emne, dog har De også selv mulighed for at gøre en del af det, idet hvert sæt følges af en monteringsvejledning, så De nemt selv, med lidt fingersnilde, kan montere emnerne.
Opbevaring. Opbevar ikke-applikerede, udskårne folier i et rent, tørt og køligt rum. Udsæt aldrig udskåret folie for fugt, direkte sollys eller temperaturer over 35 grader.

Applikations temperatur. Den  anbefalede applikationstemperatur kan variere fra produkt til produkt,
men for at opnå en optimal klæbning, bør man applikere i en temperatur der ligger mellem 15 og 30 grader. Færdigskåret folie skal opbevares fladt liggende, hellere end sammenrullet. Ruller bør hænge vandretliggende.

Applikations papir. Når folien er skåret og det overskydende er rippet ("renset for overskydende folie"), monteres der applikationstape på folien af flere årsager. Applikationstapen sørger for, at man holder afstanden mellem de udskårne bogstaver under montage, og sikrer at en fejlagtig montage kan rettes inden den endelige placering. Desuden beskyttes foliens overflade mod ridser og andre skader under opbevaring og montage.

Planlægning af montering. Se grundigt på den medfølgende, eller udarbejdede skitse, og mål derefter ud hvor hvert enkelt element skal placeres inden arbejdet påbegyndes. Ved bildekorationer er der ofte en opdeling i flere paneler, folie på disse må ved montering overlappes i mod kørselsretningen, d.v.s. at det forreste panel overlapper det bageste. Hvis delingen er lavet vandret, skal overlappet lægges således, at det øverste panel overlapper det nederste panel, af hensyn til vejrlig. Hvert overlap bør være på ca. én cm.. Enhver opgave bør løses ved hjælp af en gummiskraber, der er specielt fremstillet til brug for montering af folie. Den medfølger ofte - eller kan købes for få midler.

Rengør overfladen. Før montering af folien skal overfladen rengøres og være fri for snavs og fedt. Overfladerne rengøres med følgende væsker:
Malet metal og træ: Isopropylalkohol.
Opskummet PVC: Eddike.
Akryl og Polycarbonat: Akrylrengøring og antistatisk klud.
Banner: Isopropylalkohol eller vand/eddike.
Umalet aluminium: Brintoverilte, da det oxidere øjeblikkeligt, hvorfor det ikke nok at rengøre overfladen med ovenstående væsker. 
Glas: Isopropylalkohol eller vand/eddike.
Plastiktyper som glasfiber, Polycarbonat, styren og polystyren frigiver gasser, og den monterede folie vil i de første dage efter monteringen boble op, hvilket kan undgås ved at opbevare pladerne i noget der minder om rumtemperatur, uindpakket, i et døgn, forud for montering af folien.

Overfladen kan være meget forskellig, og rensemidlet ligeså. Styren- og Polystyrenplader kan ikke anbefales til udendørs brug.

Applikation på biler: Bilen skal være rengjort og tør før montage. Gerne et døgn før behandlingen påbegyndes, det vil sikre at bilens overflader er tørre og uden kondens. Bilens overflade rengøres med en blød klud, og gerne Isopropylalkohol, der virker affedtende, og dermed sikrer et godt fæste for en given folie. En del overflader er voksede, bl.a. fra arbejde med udstansningen. Dette kan fjernes med siliconefjerner.

Montering af folie på en forrude af en bil.
Før montering af folien skal overfladen rengøres og være fri for fedt. Rens forruden godt, f.eks. med Isopropylalkohol. Sprøjt monteringsvæske, (der består af en blanding af: 1 liter vand, 1 tsk. ukoncentreret sulfo, og 1 tsk. Isopropylalkohol) på ruden. Pil baglineren af folien. Sprøjt monteringsvæske på bagsiden af folien og læg forsigtigt folien på ruden, tilpas højde og mål. Sprøjt lidt monteringsvæske på oversiden af folien og skrab væsken ud fra undersiden med skraberen. Vær sikker på at alle luftbobler er væk. Sørg for at alle kanter er skrabet helt tæt til ruden. Brug en en skalp eller en skarp kniv til at skære det overskydende folie af med. Lad også kniven følge rudelisten hele vejen rundt, inden den overskydende folie fjernes. De bør behandle folien varsomt et par døgn efter montagen. 

Montage på plane overflader. Klæb den skårne tekst i position, og monter små stykker tape i top eller bund, et "tophængsel", for derved at skabe et solidt hæfte, inden monteringen. Store emner kan klippes op i mellemrummene mellem de enkelte bogstaver i en tekst eller i mellem de enkelte foliesamlinger, dog skal de stadig være sammenhængende. Start monteringen ved, med skraberen, at påtvinge folien, emnet, fra midten og ud mod kanten. Arbejd med hårde jævne tryk, så der ikke dannes bobler, og lad alle efterfølgende bevægelser gå ud fra midten. Skraberen kan med fordel holdes så den danner en lille vinkel, der er medvirkende til at al luft fjerne fra området mellem emnet og folien. Er der brug for at rette på placeringen af emnet, kan emnet løsnes med et hårdt, bestemt træk. Træk aldrig i materialet i langsommelige eller rolige bevægelse, da folien så strækkes eller sprækker.

Montage af Translucentfolie, der anvendes til bl.a. lyskasser. Da man vil kunne se selv den mindste afvigelse i farver og samlinger på lyskasser, anbefales det at hele skiltet fremstilles af samme levering af folie og ikke stykkes sammen af flere forskellige sendinger. Applikation af translucentfolier kræver at der bruges en applikations væske. Der er flere færdige væsker på markedet, men man kan selv fremstille en på følgende måde: 0,6 l vand, 1/2 teske sulfo (ikke koncentreret), 1/2 teske Isopropylalkohol. Ikke alle applikationsvæsker resultere i optimal binding. Afprøv væsken før brug....

Montage af folie med Applikationsvæske. Læg filmen med forsiden nedad, på en ren overflade. Fjern baglineren. Spray applikationsvæske på både bagsiden af emnet og på monteringsoverfladen. Placer emnet med limsiden nedad på overfladen. Skrab med lette skrab på filmen, og læg på den måde emnet i den rette position. Når det ligger korrekt, skrabes med større kraft fra midten og ud. Hurtige og bestemte skrab tvinger applikationsvæsken ud. Vedbliv med det indtil al væske er fjernet og emnet klæber til overfladen. Vent derefter i ca. 15 min. inden arbejdet fortsættes. Det giver folien tid til at "sætte sig". Husk at spraye applikationstapen med applikationsvæske, hvorefter den kan fjernes indenfor 5 min. Denne teknik hindrer bobler i det monterede emne. Herefter skrabes der efter på den tilbageværende folie, på kanter og i eventuelle overlapninger. Enkelte luftbobler udlignes ved at prikke der hul, med en nål, hvorved de sidste rester af applikationsvæske og luft presses ud. For at opnå en optimal fæstning på emnet, skrabes det igen efter ca. 24 timer, en sidste gang. På denne måde, kan selv store stykker folie monteres, uden at der først skal applikeres.

Vedligehold og rengøring af færdigmonterede skilte. Når skiltene skal rengøres, anvendes en rengøringsvæske uden slibemiddel og opløsningsmidler. Vask først skiltene med rent vand, for at fjerne løs skidt. Anvendes en højtryksrenser, skal der udvises forsigtighed, bl.a. ved at holde en afstand på mindst 30 cm. fra emnet. Vandtemperaturen må ikke overstige 70 grader og vandtrykket må ikke være over 1500 PSI. Brug et mildt rengøringsmiddel og en svamp eller en blød børste. Afslut ved at skylle med rent vand. Tjære eller olie, fjernes normalt med renset benzin. Mos og mug på skiltet, fjernes det med en blanding af 30 dele vand og 1 del klorin. Følges disse anvisninger, bliver resultatet også holdbart lang tid fremover.

Lad os give et tilbud - eller et oplæg til Deres næste fremstød - der er mange muligheder!


Blandt andet anvendelige på rustfri skilte i stål.
Disse to standardskilte kan leveres fra lager. Med Deres krav til folietekster, eller med budskaber i fræs eller gravering, efter aftale.

Rustfri skilte i stål - velegnet til foliemontering og med graveret budskab

Model 1 er som standard produceret i 38 x 253 mm..

                                          Rustfri skilte i stål - velegnet til foliemontering og med graveret budskab

Model 2 er som standard produceret i 76 x 253 mm..

Rustfri skilte i stål - velegnet til foliemontering og med graveret budskab                                        
Enkelt og stilrent, og når bagstykket er skruet op på blivestedet, klikkes fronten let på.
Enkeltvis, eller i serier.

                                     Rustfri skilte i stål - velegnet til foliemontering og med graveret budskab

Se mere om Foliotryk og udskårne tekster med og uden tryk - klik her.

- en anden indgangsvinkel til intern skiltning kan bero på:
Abcerva
- er et fleksibelt gennemarbejdet skiltesystem der ofte anvendes som bordskilte, og som kan indpasses i ethvert miljø. De anvendes ofte boligforeninger, og i virksomheder hvor man har ønsker selv at kunne foretage hyppige udskiftninger i teksten. Profilerne er udført i natureloxeret aluminium, og udgør basen i dette system, hvor man selv sammensætter sin tekst med de løse bogstavbrikker og mellemrumsstykker. Materialerne er tidløse og funktionelle og i en høj kvalitet, hvilket sikrer lang holdbarhed trods hyppige tekstændringer.

Systemet bygger på letlæselige bogstavbrikker i flere typer og størrelser, der skydes ind i en elokseret letmetal profil - og kan leveres til brug som bl. a. opgangsskilte, etageskilte, rumskilte, elevatorskilte - let monteret på egnede modulopbyggede aluminiumsrammer, der kan indpasses i ethvert miljø.

Toblerone bordskilt
- til Abcerva-bogstaver.

Dess.: 465107FO-851-10

Format: 32 x 250 mm.
- med sorte plast endestykker.

Dess.: 465107FO-871-30

Bogstaver i sortiment
Antal: 275 stk. assorterede

Dess.: 465107FO-871-40

Neutrale brikker i sortiment
Antal: 50 stk.: 5, 10, 15, 40 og 70 mm..

Toblerone bordskilt til Abcerva-bogstaver

Abcerva - er et fleksibelt gennemarbejdet skiltesystem
 

Se flere indgangsvinkler til promotion-idéer her.
 
Plakater Visitkort Salgsmapper Postkort
Om digitaltryk Udstillingssystemer Streamers Storformatprint

Se det aktuelle udvalg i vort On-line-katalog - og på Online skilteshoppen
 
Vista System - Ambassadør - elegante skiltesystemer - til montering af tekster - logoer - bogstaver, med og uden lys, fra lager eller efter opgave.

Vista System
- Ambassadør - elegante skiltesystemer - til montering af tekster - logoer - bogstaver, med og uden lys, fra lager eller efter opgave - klik her for at se meget mere.
 

- Lad os få en melding om Deres idé og behov, så vil vi i løbet af kort tid komme med et konkret oplæg.
 

www.web-butik.info - webshop for Dansk Erhvervsbeklædning - Dansk Skilte Reklame - et hav af mulighederKontakt os på telefon +45 64713608* eller via e-mail
info@stofbannere.dk


Se mere på facebook - www.5610.eu

https://www.facebook.com/www.5610.eu/

https://issuu.com/www.5610.eu
 

299_4
www.5610.eu

Klik her for at komme tilbage til hovedsiden